Cruisekoppel reist met trein naar huis en hoort later over huisarrest: “Had Volksgezondheid dat niet eerder kunnen zeggen?”

Het Herenthoutse koppel ziet er de grap wel van in dat ze allebei veertien dagen contactloos moeten blijven. Foto: Dirk Vertommen

Cruisekoppel reist met trein naar huis en hoort later over huisarrest: “Had Volksgezondheid dat niet eerder kunnen zeggen?”

Herenthout -

Francis Schellekens en zijn vrouw Jacqueline Bervoets, het paar uit Herenthout dat door het coronavirus dagenlang in Azië vastzat op het cruiseschip Westerdam, is weer thuis. Maar nu moeten de twee nog veertien dagen in quarantaine. Dat is een rijkelijk laat meegedeeld besluit van Volksgezondheid. “We namen woensdag in Zaventem zonder boe of bah de trein naar Herentals, maar nu zeggen ze ons dat we twee weken ons huis niet uit mogen. Dat had wel wat eerder gekund.”

Het ministerie van Volksgezondheid speelde niet bepaald snel op de bal: pas donderdag om 17u, een dag nadat Francis en Jacqueline waren thuisgekomen, belde de politie aan met officiële instructies. “De ...

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? Wat zijn de symptomen? Wat als je ziek bent? Wat betekent de 'lockdown light' in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.

Exclusieve artikels voor abonnees

Sport

DOEN!