Oudere man verspreidt haatberichten op affiche: “De grootste klootzak van Turnhout”

Een tegenstander van het circulatieplan speelt het persoonlijk en verspreidt haatberichten via affiches. Het Vlaams Belang ontkent elke betrokkenheid. Foto: Guy Van Nieuwenhuysen

Oudere man verspreidt haatberichten op affiche: “De grootste klootzak van Turnhout”

Print
Turnhout -

“Wat moet ik zeggen? Slechte publiciteit is ook publiciteit, zeker?” Schepen van Mobiliteit Marc Boogers (Groen) tilt niet al te zwaar aan de weinig vleiende boodschap die in Turnhout over hem wordt verspreid: een foto van Marc Boogers, met daaronder de boodschap “De grootste klootzak van Turnhout” hangt op de plaatsen waar het circulatieplan heeft ingegrepen.

“Het is jammer dat het nu over de man gaat, en niet meer over de inhoud”, reageert schepen Marc Boogers op Radio 2 Antwerpen. “Ik neem afstand van deze actie. Ik handel als deel van een stadsbestuur. Er moet wel respect zijn. Ik ga niet zoeken naar de verantwoordelijke van de actie. De evaluatie van het verkeerscirculatieplan lichten we volgende week toe.”

In de Vredestraat hangen naast de foto ook enkele affiches van Vlaams Belang tegen een houten poort. “Oei, daar ben ik niet van op de hoogte”, zegt Reccino Van Lommel (Vlaams Belang). “Wij zijn niet de partij die wildplakken aanmoedigt. Maar ik begrijp wel de boosheid van de burger. Ik vraag me af hoe die aan onze affiches is geraakt.”

Een buurtbewoner die al enkele affiches verwijderde, ving een glimp op van de dader. “Het was een oudere man met zwarte baseballpet, en met een hele stapel affiches.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio