Turnhouts schepencollege danst tegen pesten

Print
Turnhout -

Met nog meer enthousiasme dan elegantie heeft een deel van het Turnhouts schepencollege in de Stedelijke Basisschool de ‘move tegen pesten’ gedanst. “We besteden hier niet alleen vandaag maar continu aandacht aan.”

Jongerenzender Ketnet zet de Vlaamse Week tegen Pesten in de verf met onder meer een logo met vier stippen en de Move tegen pesten. Die werd op de speelplaats van de lagere school in de Parkwijk massaal meegedanst. “Wij zijn er bij omdat we een voorbeeldfunctie hebben, omdat we willen sensibiliseren tegen pesten en om het positieve groepsgevoel aan te wakkeren”, zeggen schepenen Kelly Verheyen (sp.a) en Marc Boogers (Groen).

De Turnhoutse scholen werken allemaal rond pesten. “Sommige gebruiken de Finse KiVa-methodiek, zoals de stedelijke basisschool, andere zijn een Warme School. Als stad ondersteunen we hen, niet alleen financieel maar ook met onze mensen. Niet alleen leerkrachten die voor de klas staan, maar ook begeleiders op de speelplaats en in de gangen worden opgeleid. Onze schoolspotter Cynthia houdt het welzijn van de Turnhoutse scholieren in de gaten. We besteden hier dus niet alleen vandaag of deze week maar het hele jaar aandacht aan.”

Ook in Hoogstraten werd er gedanst tegen pesten:

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio