Kinderen planten bomen in speelbos als vervanging voor zieke essen

De kinderen helpen bij de aanplant van het speelbos. Foto: rr

Kinderen planten bomen in speelbos als vervanging voor zieke essen

Print
Lier -

Leerlingen van basisschool Klimop hebben donderdag bomen geplant in het toekomstige speelbos aan de Ouderijstraat in Lier.

“Bij de inrichting van het speelbos hebben we vastgesteld dat het bomenbestand aangetast was door de essenziekte, een schimmel. Hierdoor sterven de essen af en zouden ze kunnen uitwaaien, wat een veiligheidsrisico inhoudt. We beslisten daarom om de zieke essen te verwijderen. Dat gebeurde onder het toeziend oog van het Agentschap voor Natuur en Bos”, zegt schepen van Natuur Walter Grootaers (Open Vld).

“Aangezien het bos voor een groot deel uit essen bestaat, was dit een drastische maar noodzakelijke beslissing. Hierdoor ontstonden natuurlijk grote open plekken in het bos. Om de toekomst van het bos te verzekeren, planten we daarom geschikte inheemse boomsoorten. Op termijn zal het bos verjongen en opnieuw gezond worden, zodat de kinderen op een veilige manier het speelbos kunnen gebruiken.”

Het speelbos vormt een van de deelprojecten binnen Landschapspark Pallieterland, een project voor de realisatie van een multifunctionele groene long aan de rand van de stad. Voor het project ontving de stad een subsidie van 250.000 euro van het Agentschap voor Natuur en Bos.

Kinderen planten bomen in speelbos als vervanging voor zieke essen
De leerlingen aan het werk tijdens de plantdag. Foto: RR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio