Jonge winkeldieven verzetten zich tijdens arrestatie: inspecteur lichtgewond

De dieven stalen snoep uit een winkel in de Oudemansstraat. Foto: Patrick De Roo

Jonge winkeldieven verzetten zich tijdens arrestatie: inspecteur lichtgewond

Print
Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft woensdagavond drie jongeren gearresteerd die wellicht betrokken waren bij een winkeldiefstal in de Oudemansstraat in het Schipperskwartier. Tijdens de arrestatie raakte een inspecteur lichtgewond.

Een zestal jongeren was rond 21.15u binnengegaan in een winkel. Ze namen enkele zakjes snoep uit de rekken en vertrokken zonder te betalen. Om buiten te raken, duwden ze de uitbater van de zaak opzij. Het groepje vluchtte weg in de richting van de Veemarkt.

“In de radiokamer startte meteen een zoekactie met de camera’s”, zegt de Antwerpse politie in een persbericht. “Ook op het terrein kwamen de nodige ploegen ter plaatse voor de vaststellingen en nazicht in de omgeving. In de Hofstraat, op de hoek met de Wisselstraat, trof de politie een groepje jongeren aan. Ze voldeden aan de beschrijving die eerder gegeven werd.

Toen de jongeren de politie in de gaten kregen, liepen ze met zijn allen verschillende richtingen uit. De politie kon toch drie jongeren vatten. Zij gaven zich echter niet meteen gewonnen, waardoor ook één inspecteur lichte verwondingen opliep bij de arrestatie.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio