Na waarschuwingsperiode nu ook boetes voor wie tegen de richting in fietst

Op twee uur tijd gingen 36 fietsers op de bon wegens fietsen in de verkeerde richting. Deze fietsster doet het wel juist in de Van Breestraat. Foto: Wim Hendrix

Na waarschuwingsperiode nu ook boetes voor wie tegen de richting in fietst

Print
Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft deze week boetes uitgeschreven aan fietsers die tegen de richting in reden op de Justitiestraat en de Van Breestraat. “Ondanks een periode van sensibilisering, blijven we klachten en meldingen krijgen”, zegt de politie.

De as Justitiestraat - Van Breestraat - Rubenslei is elke dag een drukke verbindingsweg voor duizenden fietsers. Volgens de politie blijven er klachten komen over fietsers die er in de verkeerde richting rijden, met name op de kruispunten met de Mechelsesteenweg en de Van Eycklei.

“Daarom organiseerden twee wijkteams controles”, zegt de Antwerpse politie. “In twee uur tijd reden 36 fietsers tegen de richting in. Gezien de eerdere periode waarin ruim gesensibiliseerd werd, kregen deze fietsers nu een boete.”

Twee fietsers kregen een boete omdat ze de stoplijn negeerden. Eén autobestuurder was aan het gsm’en achter het stuur en werd betrapt met een boete als gevolg.

DE TEST