Woningen geëvacueerd voor doordringende chemische geur

In de omgeving van de Rik Woutersstraat in Mechelen moesten woensdagavond verschillende gezinnen hun woning verlaten door een indringende chemische geur. Die manifesteert zich al sinds dinsdag.

De oorzaak ligt bij de renovatie van een riolering tussen de Zak- en de Muntstraat. Verschillende bewoners klagen over hoofdpijn. De brandweer heeft in de woningen ook hoge waarden gemeten van een chemisch product.

© SVH

De hulpdiensten van de brandweerzone Rivierenland waren in staat van alarm. Op de Grote Markt werd een commandopost opgesteld. Daar werd eerder op de avond ook al een horecazaak gesloten. De bewoners worden opgevangen in het stadhuis. Enkele woningen werden geventileerd.

“Er is geen reden tot ongerustheid”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “We zijn momenteel bezig met het zo snel mogelijk zoeken naar een oplossing voor het probleem en volgen de situatie op.” De brandweer voerde wel metingen uit. Onder meer in enkele horecazaken op de Grote Markt maar ook bij bewoners van woningen in een ruime perimeter rond de Grote Markt.

© SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio