Rijden bussen 52 en 53 binnenkort nog door Duffel? © rr

Groen start petitie voor behoud lijnbussen 52 en 53 die Duffel en Berchem verbinden

Uit een document dat de vervoersorganisatie TreinTramBus in handen kreeg, zou blijken dat lijnbussen 52 en 53 die Duffel en Berchem verbinden, verdwijnen. Groen start een petitie in de hoop dit te voorkomen.

“Tot voor enkele jaren reed deze bus nog tot aan de Rooseveltplaats in Antwerpen-Centrum. Nu dreigt deze lijn dus helemaal te verdwijnen. De Vlaamse regering schrapte vorig jaar de basismobiliteit voor alle burgers: er hoeft geen bus te rijden, 'omdat Antwerpen vanuit Duffel ook met de trein bereikbaar is'. Nochtans zijn bus 52 en 53 voor veel mensen erg handig. Het voordeel van deze lijn is dat ze de centra van Duffel, Lint en Hove verbindt. Voor mensen die minder mobiel zijn, zijn haltes dicht bij je huis of bestemming erg belangrijk”, benadrukt gemeenteraadslid Benjamin Van Wijnendaele (Groen).

“Door deze bus te schrappen, wordt de wekelijkse markt in Duffel voor velen een pak onbereikbaarder. Daarmee tref je ook de lokale economie. We ijveren dan ook onomwonden voor het behoud van deze lijn. We moeten dit bespreken op de volgende gemeenteraad zodat we kunnen afspreken welke stappen we met het lokaal bestuur gaan nemen om deze buslijn te redden. In afwachting start Groen alvast een petitie.”

groenduffel.be/petitie

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio