Bijna 34.000 euro aan achterstallige boetes geïnd

Foto: Politie Antwerpen

Bijna 34.000 euro aan achterstallige boetes geïnd

Print
Antwerpen -

Bij een verkeersactie aan de Michiganstraat is dinsdag voor bijna 34.000 euro aan achterstallige boetes geïnd. De wagen van één bestuurder die zijn boete van 839,74 euro niet kon betalen, werd tijdelijk ingehouden door de politie.

Ook de bestuurder van een lichte vrachtwagen maakte het erg bont. “Hij had een openstaande boete bij de douane van 11.280 euro, kon geen vervoersvergunning voorleggen en bij het wegen van het voertuig bleek de vrachtwagen overladen te zijn”, aldus de Antwerpse politie. Ook de technische keuring van de wagen was vervallen.

De politie nam ook een niet-verzekerd voertuig in beslag. “Het was ook niet ingeschreven, de bestuurder had geen gordel om én hij beschikte niet over een geldig rijbewijs”, klinkt het. Eén bestuurder reed rond met een al zeven jaar verlopen Indisch rijbewijs. Er zijn ook twijfels of het rijbewijs überhaupt echt is. Dat wordt nog verder onderzocht.

De drugshond van de douane trof bij drie personen drugs aan. De politie deelde ook een boete uit voor een bestuurder die met zijn gsm bezig was achter het stuur. Iemand anders kreeg een rijverbod voor acht dagen.

“Bij de actie sloegen de verkeerspolitie, de mobiele eenheid en het verkeerondersteuningsteam Noord van de Antwerpse politie de handen in elkaar met de douane en de Vlaamse Belastingdienst. Tijdens de controle werd onder meer ook gebruikgemaakt van de ANPR-camera’s.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio