Het nieuwe straatnaambord met de historische duiding dat de gemeente in januari plaatste. © kma

Wijziging Cyriel Verschaevelaan goedgekeurd, maar niet unaniem

De gemeenteraad van Zoersel keurde dinsdagavond het voorstel van CD&V goed om de Cyriel Verschaevelaan een vrouwennaam te geven. H-Eerlijk Zoersel en Vlaams Belang stemden tegen.

Kristin Matthyssen

Hoewel alles al verteld leek over dit agendapunt, nam de bespreking toch nog 45 minuten in beslag. Raadslid Katrien Schryvers van de grootste oppositiepartij CD&V vond het positief dat de meerderheid van N-VA, Open Vld en Groen nu toch tot een naamswijziging overgaat. Alleen verweet ze de coalitie wel van mening te veranderen met de wind. In januari werden nog nieuwe straatnaamborden met historische duiding geplaatst.

H-Eerlijk Zoersel was meer voorstander van de historische duiding om te leren uit de lessen van het verleden, en vindt dat ze in Antwerpen dan ook de Lode Craeybeckxtunnel van naam moeten veranderen. “Hij werd na de Eerste Wereldoorlog tot vijf jaar cel veroordeeld”, wist Sleeuwaert (H-Eerlijk Zoersel), “en deed als burgemeester van Antwerpen in 1964 nog de uitspraak ‘jammer dat de Duitse verbrandingsovens niet meer van hun soortgenoten hebben doen verdwijnen.’” Vlaams Belang vond dat er nog een bevraging bij de bewoners nodig was en dat hun mening doorslaggevend moest zijn.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio