Van de Poelstraat. © Google Street View

Café in Borgerhout moet twee maanden dicht wegens aanwijzingen van drughandel

In Borgerhout moet café Sweet Lunch in de Van de Poelstraat twee maanden dicht omdat er herhaaldelijk illegale feiten zijn vastgesteld. Dat heeft het stadsbestuur beslist. Verschillende politiecontroles hebben uitgewezen dat het café niet zozeer als drankgelegenheid werd gebruikt, maar veeleer als uitvalsbasis voor drughandel. Het café werd eerder al twee keer gesloten.

blg

Naar aanleiding van meldingen over drugsgebruik en -verkoop in het café ging de politie onlangs een eerste keer tot controle over. “Er hing een overduidelijke cannabisgeur en de uitbater zat op vier verpakkingen hasj”, stelt de stad. “Die bleek op dezelfde manier versneden en verpakt als de drugs die de politie in het toilet aantrof. Daar lag behalve 86,67 gram hasj, verpakt in doorschijnende folie in 23 delen, ook nog een tang die waarschijnlijk gebruikt werd om de hasj te versnijden.”

Ook twee andere aanwezigen hadden drugs op zak die op een identieke manier waren verpakt. Het pand bleek bovendien nauwelijks drank of eten in voorraad te hebben.

De uitbater was sowieso al gekend voor eerdere drugsfeiten. De man werd dan ook opgepakt. Het café zelf werd ook al twee keer eerder bestuurlijk gesloten omwille van drugsgerelateerde activiteiten.

Aangezien het pand in de onmiddellijke nabijheid van scholen en speelpleinen ligt, vindt het stadsbestuur nu een sluiting van twee maanden noodzakelijk, om de openbare veiligheid in de buurt te garanderen en de drughandel te ontmoedigen.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio