© Guy Delforge

Zijn 13.000 tickets voor Dodentocht ook dit jaar in twee uur uitverkocht? Inschrijvingen beginnen op 28 maart

Wie wil deelnemen aan de 51ste editie 100km Dodentocht in Bornem kan zich vanaf 28 maart inschrijven. Nieuw is dat voortaan geen groepsinschrijvingen meer mogelijk zijn. Vorig jaar waren alle beschikbare startnummers in minder dan twee uur verkocht.

De Dodentocht start traditiegetrouw op de tweede vrijdag van augustus, dit jaar is dat 14 augustus om 21u. “Net zoals de voorbije twee jaar werken we ook deze keer met een deelnemerslimiet van dertienduizend wandelaars”, zegt Ilse Robyn van de organisatie. “Wie er wil bij zijn, kan online inschrijven vanaf zaterdag 28 maart om 9u.”

“Sinds 2018 leggen we de deelnemerslimiet op dertienduizend wandelaars”, zegt Gunter Vergauwen, hoofdcoördinator van de Dodentocht. “Die is er gekomen op vraag van de wandelaars zelf. Zij gaven aan dat het te druk werd om nog aangenaam te wandelen. Ook onze vrijwilligers waren vragende partij. Voor hen moet het organisatorisch draagbaar en haalbaar blijven om voor meer dan tienduizend wandelaars de tocht zo aangenaam mogelijk te maken. Vandaar dat we ons ook in 2020 houden aan deze limiet.”

© Guy Delforge

Inschrijven voor de Dodentocht kan alleen online. Deelnemen kost dit jaar 50 euro, 3 euro meer dan vorig jaar. “Voor de organisatie is deze lichte prijsstijging noodzakelijk om ervoor te zorgen dat 100km Dodentocht een gezonde organisatie blijft en we de toekomst van de Dodentocht kunnen waarborgen”, zegt penningmeester Tom Messelis. “De eisen die we als organisatie stellen aan de voorzieningen en het serviceniveau stijgen jaarlijks en dat brengt extra kosten met zich mee.”

Ook dit jaar kun je bij inschrijving een maaltijd aan de post halfweg en een T-shirt bestellen. Een warme maaltijd kost 11 euro, het T-shirt 8 euro. De organisatoren wijzen erop dat je zowel de maaltijd als het T-shirt alleen kunt aanvragen bij je inschrijving. Nadien bijbestellen is niet mogelijk.

Geen groepsinschrijvingen

“Uit de evaluatie van de vorige editie bleek dat wandelaars van groepen zich meer en meer individueel inschreven”, zegt Gunter Vergauwen. “Voor ons als organisatie is het ook een kluwen om groepen ingeschreven te krijgen. Dat komt door de manuele handeling waarbij fouten niet uit te sluiten waren. Met dat in het achterhoofd besloten we om vanaf dit jaar de groepsinschrijvingen te schrappen. Een groepsverantwoordelijke kan uiteraard zelf leden van een groep inschrijven als hij of zij over de correcte gegevens van de deelnemers beschikt. Het blijft mogelijk om de badges van alle deelnemers van één groep samen af te halen tijdens een van de afhaaldagen.”

© Guy Delforge

www.dodentocht.be