Chaotisch, onveilig, verwarrend: zo gaat het er aan toe aan tram- en bushalte Astridplein

Wie wel eens aan het Koningin Astridplein komt of zich voortbeweegt tussen de Gemeentestraat en de Carnotstraat, weet dat het er op zijn zachtst gezegd wel eens chaotisch durft te zijn. Terwijl trams en bussen er halt houden om passagiers op te pikken, zijn ongeduldige automobilisten zich aan het opboeien omdat ze stil komen te staan. Voetgangers die aan de haltes opgepakt staan hinderen fietsers die aan een snelvaart komen voorbij gezoefd.

De plek werd door lezers dan ook heel vaak gerapporteerd naar aanleiding van onze oproep Halte Hopeloos. In die actie vroegen we onze lezers de mankementen van haltes en stations te rapporteren. Wij plaatsten onze camera enkele uren aan het Koningin Astridplein en moesten vaststellen dat de bemerkingen van onze lezers vaak hout snijden.

De hele reportage over de toestand aan deze tram- en bushalte leest u vanaf zaterdag 22 februari in Gazet van Antwerpen.

LEES OOK. Pendelaars en expert over ongemakken van station Antwerpen-Zuid: “Onbereikbaar, ontoegankelijk en onaangenaam”

DE TEST