Walter Coenraets is de nieuwe korpschef van politiezone Mol-Balen-Dessel

Walter Coenraets. Foto: rr

Walter Coenraets is de nieuwe korpschef van politiezone Mol-Balen-Dessel

Print
Mol / Balen / Dessel -

Walter Coenraets legde dinsdag de eed af als nieuwe korpschef van de lokale politie Mol-Balen-Dessel. De 47-jarige Coenraets uit Tessenderlo volgt voormalig korpschef Roger Mol op, die de voorbije zeventien jaar aan het hoofd van het korps stond.

Coenraets startte zijn carrière bij de politie in 1999 als adviseur bij de National Computer Crime Unit van de gerechtelijke politie in Brussel. Twee jaar later ging hij aan de slag als hoofdinspecteur bij de federale gerechtelijke politie in Hasselt. Nadien volgde hij de opleiding tot commissaris van politie en werd hij teamchef van de Regional Computer Crime Unit. Sinds 2014 was Coenraets actief als diensthoofd van de Federal Computer Crime Unit.

Die ervaring wil hoofdcommissaris Coenraets meenemen en vertalen naar een geïntegreerd lokaal veiligheidsbeleid. Dat kondigde de nieuwe korpschef aan in zijn toespraak op een netwerkmoment met de verschillende veiligheidspartners. Hij benadrukte het belang van samenwerking en de aandacht voor nieuwe en veranderende misdrijfvormen, zoals ICT-criminaliteit. “Ik wil deze politiezone voluit in de 21e eeuw plaatsen, zodat we klaar staan om met de vele uitdagingen om te gaan”, zegt Coenraets.

politiezone Balen-Dessel-Mol, 014.33.37.00

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio