Stabroek Zingt neemt sabbatjaar door werken in Dorpsstraat

Foto: Erik Vandewalle

Stabroek Zingt neemt sabbatjaar door werken in Dorpsstraat

Print
Stabroek -

Stabroek Zingt lokt elk jaar ruim 1.500 mensen naar de voortuin van het gemeentehuis. Daar wordt dan samen met een voorzangkoor een veertigtal liedjes afgewerkt. Dit jaar is er echter geen Stabroek Zingt, omdat de voortuin niet beschikbaar is door de werken in de Dorpsstraat.

Veerle Nonneman (N-VA), schepen van Toerisme en voorzitter van Stabroek Zingt: “De samenzang gaat dit jaar niet door. Dat komt door de werkzaamheden in de Dorpsstraat. In de voortuin van het gemeentehuis wordt vanaf maart een waterspaarbekken aangelegd. Dat vraagt tijd. De aannemer liet ons weten dat het tot augustus duurt voor de constructie helemaal is opgedroogd en uitgehard. Het is dus geen optie om daar rond 11 juli een massafeest te organiseren”, zegt schepen Veerle Nonneman. Ze verzekert dat Stabroek Zingt volgend jaar helemaal terugkomt.

“We hebben lang gezocht naar een alternatieve locatie. Dat is echter niet zo eenvoudig, want je moet rekening houden met een grote groep mensen die komt meezingen. Er moeten dus voldoende toiletfaciliteiten voorhanden zijn en er is ruimte nodig om de uitgenodigde BV’s te ontvangen. Tegelijkertijd mogen we de veiligheid niet in het gedrang en moet het terrein bereikbaar zijn voor de hulpdiensten. Zo’n locatie is er niet. Maar uitstel is geen afstel. Volgend jaar kunnen we bijvoorbeeld Stabroek Zingt laten samenvallen met de plechtige opening van de vernieuwde Dorpsstraat”, suggereert Veerle Nonneman.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio