Twee fractievoorzitters voor sp.a-Groen-kartel in Berchem

Print
Berchem -

Lucy Verbraeken (Groen) en Ria Vermeulen (sp.a) volgen samen Peter Raats (sp.a) op als fractievoorzitters van het sp.a-Groen-kartel in Berchem. “Maar ons kartelhuwelijk staat absoluut niet ter discussie”, klinkt het.

Het is opvallend, twee partijen die een kartel zijn aangegaan maar toch elk een fractievoorzitter naar voor schuiven. Volgens sp.a-Groen is daar een logische verklaring voor en heeft die keuze niets te maken met een gebrek aan vertrouwen.

“We vormen nog altijd één geheel. Van een tweespalt is er geen sprake, integendeel”, zegt Berchems Groen-voorzitter Kris Van Aelst. “Peter Raats nam het voorzitterschap in zijn eentje op zich. Maar hij had veel ervaring en deskundigheid en wij vormen een grote fractie. De keuze voor twee nieuwe fractievoorzitters is dus puur pragmatisch: Ria en Lucy kennen elkaar al jaren. Samen staan ze sterker in hun schoenen. Er zijn ook nooit grote meningsverschillen geweest tussen sp.a en Groen. Ons kartelhuwelijk staat dus absoluut niet ter discussie.”

Dat beaamt ook Berchems sp.a-voorzitter Hugo Maenhout. “De commissies en de districtsraden worden gezamenlijk voorbereid en onze standpunten worden gezamenlijk bepaald. Daarom zijn we ook een kartel, iedereen is evenveel waard.”

“Op het moment dat Peter Raats vertrok, stond er bij sp.a niet meteen iemand te springen om hem op te volgen”, legt Lucy Verbraeken uit. “Ik heb me dan kandidaat gesteld en dezelfde dag zei ook Ria dat ze die taak wel op zich wilde nemen, maar niet alleen. Ik heb er dan over nagedacht om de job met twee te doen en ik dacht waarom niet. We voelen ons er allebei goed bij. Zie het als een duobaan.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio