Aanpassingen moeten snelheidsduivels in Galgenberg afremmen

In Offenbossen komen er bloembakken tegen joyriden. Foto: Dirk Vertommen

Aanpassingen moeten snelheidsduivels in Galgenberg afremmen

Print
Mechelen -

De stad Mechelen voert in de wijk Galgenberg enkele aanpassingen door om de verkeersveiligheid te vergroten. De aanpassingen komen er na een petitie van ongeruste bewoners.

Buurtbewoners in de omgeving van de Oude Antwerpsebaan organiseerden in het najaar van 2018 een petitie. Ze verzamelden honderden handtekeningen. Daarmee drongen ze bij het stadsbestuur aan op meer verkeersveiligheid in hun buurt. Vooral de snelheidsduivels ergerden hen, omdat er in de woonstraten ook kinderen op straat spelen. “Kort daarna vond er een eerste overleg plaats. Tijdens de jongste bewonersvergadering hebben we afgesproken om op korte termijn enkele kleinere ingrepen te doen”, vertelt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit.

Zo komen er onder andere in Offenbossen bloembakken om te voorkomen dat bestuurders nog lusjes rijden. “Daarmee willen wij joyriden tegengaan”, stelt de schepen. Voorts maakt de stad werk van beter zichtbare signalisatie om de zone 30 aan te geven en wordt er in de buurt ook een nieuw zebrapad aangelegd.

Voor meer ingrijpende aanpassingen wacht de stad het einde van de werkzaamheden op de naburige R6 af, waar de Vlaamse overheid een fly-over aan het bouwen is over het levensgevaarlijke kruispunt met de Antwerpsesteenweg. “Als die werkzaamheden achter de rug zijn, gaan we opnieuw samenzitten met de buurtbewoners”, geeft schepen Vanmarcke aan.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio