Zo zullen de ijspistes en zwembaden in Park Groot Schijn eruitzien

Dinsdagvoormiddag werd de eerste spade in de grond gestoken voor de bouw van Sportoase Groot Schijn aan de Ruggeveldlaan in Deurne. Het nieuwe sportcentrum bevat meerdere zwembaden, twee ijsbanen en een fitness. Nieuwe simulatiebeelden die vandaag werden vrijgegeven moeten de toekomstige gebruiker een idee geven van hoe het er gaat uitzien. De opening is voorzien in het najaar van 2021.

joro

Het sportcentrum Sportoase Groot Schijn wordt het sportieve hart van het gelijknamige park. In het nieuwe gebouw, dat architecturaal aansluit op de natuur van het park, komen een multifunctioneel zwemcentrum, een wellness- en fitnessruimte en een ijsbaan.

“Samen met onze privé-partner Sportoase realiseren we hier een gezinsvriendelijk sportcentrum, met - voor het eerst in onze stad - een recreatief zwembad”, zegt burgemeester Bart De Wever, die ook een schop ter hand nam.

© Patrick De Roo

Nieuwe simulatiebeelden die vandaag werden uitgebracht geven van een eerste inkijkje.

Het uitgebreide zwemgedeelte van het gebouw bestaat uit diverse zones.

De Sports-zone heeft een 25-metersportbad met acht oefenbanen en zes wedstrijdbanen. Hierin kunnen scholen, clubs en individuele zwemmers terecht voor hun sportieve zwembeurt. Het instructiebad is voorzien van een schoonspringinstallatie, tribune en beweegbare bodem tot -3,8 meter.

Het meest uitgebreide gedeelte is de Fun-zone met een spraypark (een ondiepe zone met interactieve speelelementen), golfslagbad, waterversnellingen en een peuter- en kleuterzone. Voor iedereen die wat meer uitdaging wil, is er een glijbanencomplex met onder andere een looping, Tube Slide en grote familieglijbaan.

Er komt ook een Relax-zone met een warme lagune, warmtemuur, sauna’s, dompelbad, stoombad en twee buitenbaden met ligweide.

IJsbanen

Sportoase Groot Schijn zal ook ruimte bieden aan twee overdekte ijsbanen en wordt zo de grootste van het land. De eerste ijsbaan van 450 m² bevindt zich op het gelijkvloers en heeft vier kleedkamers, een polyvalente ruimte en een brasserie. De ijsbaan van 1.800 m² op de eerste verdieping kan multifunctioneel ingezet worden door mobiele scheidingswanden. Hierdoor kunnen verschillende activiteiten gelijktijdig plaatsvinden. Er zijn ook twee grote kleedruimtes voor de uit- en thuisploeg bij wedstrijden. Boven deze ijsbaan is nog een tribune voorzien.

Fitness

Naast zwembaden en ijsbanen krijgt het nieuwe gebouw ook een grote fitnessruimte met een up-to-date aanbod aan groepslessen.

Brasserie

Verder komt er een brasserie met tribune die zicht biedt op het zwembad en buitenbad en een terras met uitkijk op het park.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio