Antwerpenaar uit in video ergernis over affakkelen in haven: “Alsof de hemel in de fik staat”

Op sociale media zijn sinds maandagavond veel berichten te lezen over het affakkelen bij Total, in de Antwerpse haven. De vlam van het affakkelen was groot. Zo was de gloed bijvoorbeeld tot in Boom en Nieuwkerken te zien. Ook Antwerpenaar Kees Meerman zag de vlam. Meer nog, hij hoorde en voelde hem ook. Uit de video die hij daarover op Facebook plaatste, is het duidelijk: hij is die vlam meer dan moe. “Het lijkt wel Mount Doom uit Lord of the Rings!”

wowi

Kees Meerman woont al 25 jaar in Antwerpen en vindt het hier prettig wonen, maar over het affakkelen is hij niet te spreken. “Heel veel mensen zijn sprakeloos. Dan heb ik het over buren of kennissen in de stad. Dat affakkelen gebeurt geregeld, maar vannacht was het wel heel extreem. Je ziet niet alleen die vlam, je hoort ze ook, zelfs met ramen dicht. En dan spreek ik nog niet over de trillingen die het teweegbrengt. Het is absurd.”

LEES OOK: Tot in Antwerpen stad klagen mensen over fakkel in haven: “Je ziet ze, je hoort ze en ze zorgt voor trillingen”

LEES OOK: Wat is affakkelen en mag dat zomaar? Weinig regels, wellicht wel impact

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio