© BELGA

Omstreden VRT-directeur Peter Claes stapt op: “Hopelijk keert de rust nu terug”

De VRT en algemeen directeur Media en Productie, Peter Claes, nemen in gemeenschappelijk overleg afscheid van elkaar. Dat meldt de openbare omroep in een persbericht. “Ik betreur dat de spanningen de afgelopen maanden zo opgelopen zijn, en hoop dat de rust en sereniteit terugkeren in de volledige organisatie”, zegt Claes.

evdg

LEES OOK: Staking, wantrouwen en nu ook die peperdure ‘freelancer’ en zijn villa: “Doordrenkt met een zweem van partijdigheid”

“De VRT apprecieert deze moeilijke stap en is dankbaar voor het jarenlange engagement van Peter. Ik heb zelf vele jaren met hem kunnen werken. Zijn visie en daadkracht hebben in grote mate bijgedragen tot de succesvolle VRT die we vandaag zijn”, zo zegt CEO ad interim Leo Hellemans.

Claes begon bij VRT in 2002 als verantwoordelijke voor de marketing. De afgelopen zeven jaar maakte hij deel uit van het directiecomité. “Na 17 ongelofelijk intense en boeiende jaren, stopt mijn rol bij VRT”, aldus Claes. “Leo Hellemans krijgt als CEO ad interim door mijn vertrek alle ruimte, in de hoop dat de polemiek rond mijn persoon definitief stopt. Ik betreur dat de spanningen de afgelopen maanden zo opgelopen zijn, en hoop dat de rust en sereniteit terugkeren in de volledige organisatie.”

Nu in het nieuws