Lierse Kempenzonen voorlaatste, maar wel aanvraag voor 1B-licentie ingediend

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Lierse Kempenzonen voorlaatste, maar wel aanvraag voor 1B-licentie ingediend

Lierse Kempenzonen vraagt, net als vijf andere clubs uit de eerste nationale amateurklasse een licentie aan voor deelname aan de Proximus League (1B). Dat heeft Belga zaterdag vernomen na een rondvraag bij de zestien clubs.

Het gaat om leider KMSK Deinze, Patro Eisden Maasmechelen, Seraing, RWDM, La Louvière Centre en Lierse Kempenzonen. Enkel clubs die een aanvraag doen voor een 1B-licentie, komen in aanmerking voor de promotie naar de tweede klasse. Al lijkt er bij de concurrenten van KMSK Deinze geen twijfel over te bestaan wie volgend seizoen de plek in de Proximus League inneemt. De Oost-Vlamingen razen door de competitie en hebben na 21 speeldagen al elf punten voorsprong op eerste achtervolger Thes Sport. Zelfs na de puntenhalvering vlak voor de eindronde met vier, blijft de voorsprong van KMSK Deinze riant. De voornaamste concurrent voor de titel, Thes, diende net als nummer drie KSK Heist enkel een licentiedossier voor eerste amateur in. De club uit Tessenderlo past net als vorig jaar voor 1B bij gebrek aan adequate infrastructuur.

Ambitie

Opvallend is dat Lierse Kempenzonen, ondanks de voorlaatste plek en de onvermijdbare degradatiestrijd, wel een 1B-licentie aanvraagt. Ook La Louvière Centre, pas twaalfde en dus nog lang niet uit de gevarenzone, dient uiterlijk maandag een aanvraag in voor een proflicentie. Beide clubs moeten dit seizoen weliswaar knokken om in de hoogste amateurdivisie blijven, maar ambiëren ooit wel op te gaan naar 1B.

Na een eerste evaluatie door de licentiemanagers kunnen clubs nadien nog gevraagd worden om bijkomende stukken of extra toelichting te geven. In april worden de licenties al dan niet definitief toegekend.

Meer sportnieuws