Dealer met dolk en vouwmes op zak verzet zich fel tegen arrestatie en probeert drugs in te slikken

Foto: Politie Antwerpen

Dealer met dolk en vouwmes op zak verzet zich fel tegen arrestatie en probeert drugs in te slikken

Print
Antwerpen -

Een vermoedelijke drugsdealer verzette zich afgelopen weekend fel bij zijn arrestatie in de Van Stralenstraat. Hij probeerde ook meerdere hoeveelheden drugs in te slikken om zich van het bewijsmateriaal te ontdoen. De politie sloeg hem in de boeien en nam onder meer een dolk en een vouwmes in beslag.

Leden van het wijkondersteuningsteam regio Centrum merkten zaterdag een man op met een drugsverleden. “Hij wandelde van de Gemeentestraat naar de Van Stralenstraat. Op een gegeven moment keek hij door het raam naar binnen aan een drankgelegenheid”, zegt de Antwerpse politie. “Daarna wandelde hij gehaast terug in de richting van een bankkantoor.”

Met geld op zak keerde de man terug. Een andere man kwam hem tegemoet en leek geld te ontvangen. Omdat de politie vermoedde dat er drugs verkocht werd, werd het duo gecontroleerd. Daarbij verzette de vermoedelijke verkoper zich fel. “Hij kneep z’n handen dicht en probeerde die naar zijn mond te brengen. Bij het handboeien vielen drie gebruikershoeveelheden drugs uit zijn handen. Wellicht probeerde hij de drugs in te slikken om zich van het bewijsmateriaal te ontdoen”, klinkt het.

De man had nog meer crack op zak, net als een dolk, een vouwmes en een som geld. Dat werd allemaal in beslag genomen .Bij een huiszoeking vond de politie in de garage nog weegschalen, ammoniak en cocaïne. De 51-jarige verkoper wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio