© BELGA

Bestuurder rijdt ondanks eerdere veroordeling toch rond in het weekend

Bij een verkeerscontrole op verschillende plaatsen in de omgeving van het Eilandje heeft de politie zaterdag vijftien keer moeten optreden. Zeven bestuurders moesten hun rijbewijs onmiddellijk en voor 15 dagen inleveren.

jtp

Een van die gecontroleerde bestuurders zaterdag reed rond, hoewel zijn rijbewijs niet geldig was tijdens het weekend. Dat kwam omdat hij al een eerdere veroordeling door de rechtbank had opgelopen. Zijn voertuig werd dan ook geïmmobiliseerd. De politie hield ook een buitenlands voertuig in. De bestuurder kon zijn openstaande boetes voor een bedrag van 463 euro niet ter plaatse betalen.

Op zondag betrapte de politie tien bestuurders die onder invloed achter het stuur zaten. Vier rijbewijzen werden voor 15 dagen ingetrokken. Eén persoon werd opgepakt omdat hij niet wilde meewerken aan de controle. “Er volgde een proces-verbaal voor weerspannigheid”, aldus de Antwerpse politie.

In totaal controleerde de politie meer dan 1.000 bestuurders op het gebruik van drugs of alcohol in het verkeer: 632 op zaterdag en 485 op zondag.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio