Lierse pakt op karakter een punt in Luik

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Lierse pakt op karakter een punt in Luik

Print

Na vier opeenvolgende nederlagen schijnt er opnieuw een straaltje zon voor Lierse, nadat de Pallieters op karakter een punt wegkaapten in de lastige uitmatch bij FC Luik.

De sportieve staf van Lierse ging zoals aangekondigd met de grove borstel doorheen de selectie. Zo bleven de routiniers Yoni Buyens, Thomas Wils en Simon Vermeiren achter in Lier en werd Jonathan Kindermans na zijn wanprestatie vorige week tegen Dender veroordeeld tot bankzitten. Toon Janssen en Hannes Smolders waren dan weer geschorst. Een en ander betekende dat met Kino Delorge, Jef Van Der Veken, Ayoub Allach, Augusto Da Silva en Jordi Maus liefst vijf nieuwe jongens de basis sierden.

Een schokeffect teweeg brengen. Het was waar Lierse na vier nederlagen op rij stiekem op hoopte. De Pallieters begonnen alvast met windvoordeel en heel veel drive aan hun opdracht. Die mix leverde op het kwartier ook een eerste kans op, toen thuisgoalie Debaty plat moest op een schot van Samyn en Allach de rebound hoog over mikte. Maar kort daarop kregen ook de Lierenaars zelf een eerste serieuze verwittiging. De compleet vrijstaande Lallemand devieerde echter van dichtbij slordig naast. Het vervolg van de eerste helft kende nog veel strijd, maar geen verdere doelkansen. En dus trok Lierse de rust in zonder enige bonus uit zijn windvoordeel gepuurd te hebben.

Met de wind in de rug trok FC Luik meteen flink van leer na de pauze, maar op een paar hoekschoppen na overleefde Lierse al bij al vrij makkelijk in het vierde kwartier. Een knokkende Samyn bracht zelfs Maus nog in stelling, maar die miste zijn schot compleet. Maar ook de thuisploeg kwam lange tijd niet verder dan een door de wind gedragen vrijschop van D’Ostilio en een knal van invaller Reciputi hoog over doel.

Zonder al te veel hoogtepunten kabbelde de partij nadien naar zijn einde. Met Lierse dat alles uit de kast haalde om vooral dat ene puntje overeind te houden. Dat moet de Pallieters een nieuw elan geven om de lange strijd om het behoud alsnog succesvol af te kunnen ronden.

FC LUIK: Debaty, Van den Ackerveken, Temanfo, Bustin, D’Ostilio, Bruggeman, Niankou, Giargiana, Mouchamps (80’ Mariën), Lallemand, Bangoura (39’ Reciputi).

LIERSE K.: Rausin, Vinck, Delorge, Santermans, Nelissen, Van der Veken, Maus, Allach (90’ Maesen), Da Silva (64’ Kindermans), Allegria (75’ García), Samyn.

DOELPUNTEN:

GELE KAARTEN:42’ Allegria, 45’ Van der Veken, 66’ Vinck, 71’ Van den Ackerveken, 79’ Reciputi, 89’ Garcia.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Simonini.

TOESCHOUWERS: 1.500.

Meer sportnieuws