Coronavirus onder controle? Aantal besmettingen lijkt af te nemen

Foto: Photo News

Coronavirus onder controle? Aantal besmettingen lijkt af te nemen

Print

Voor de derde dag op rij werden er in China minder besmettingen geteld, dat meldt BBC. Zondag werden er nog 2.009 besmettingen vastgesteld en 142 doden verspreid over het hele land.

De minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi zegt dat de daling veelbelovend is en dat de epidemie wel onder controle kan geraken. “We hebben zo’n extensieve maatregelen genomen op te voorkomen en te genezen. Geen enkel land zou het ons nagedaan hebben.”

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft zaterdag ook gezegd dat de China juist gehandeld heeft. “Dankzij China heeft de wereld meer tijd. Al weten we niet hoeveel tijd. Het is bemoedigend dat we buiten China geen grote uitbraken in gemeenschappen hebben gezien.”

Hoe doet China het precies? Tienduizenden Chinezen zijn gekluisterd aan hun huis. Ze worden heel erg beperkt in hun doen en laten. Vooral Wuhan, daar waar het virus vermoedelijk voor het eerste is opgepikt, is nog volledig afgesloten.

Vrouwen en mannen hun haren worden afgeschoren in de hoop dat het virus zich moeilijker verspreid. China gaat ook al het geld dat gebruikt wordt, schoonmaken voor het terug in het circuit gebracht wordt.

Op de Diamond Princess zijn wel weer 70 nieuwe gevallen met corona geteld. Daar loopt het aantal geïnfecteerde nu op tot 355. Buiten China is dit de gemeenschap met het hoogste aantal patiënten.

Nu in het nieuws