Westerlo lost Beerschot niet: Brüls trekt Kemphanen met magistrale vrije trap in Lommel over de streep

Foto: BELGA

Westerlo lost Beerschot niet: Brüls trekt Kemphanen met magistrale vrije trap in Lommel over de streep

Print

Westerlo deed zaterdag in het Soevereinstadion van Lommel wat het moest doen. Geen puntenverlies lijden in de strijd om de tweede periode. De bezoekers kwamen enkele keren goed weg en mochten van geluk spreken dat goudhaantje Christian Brüls in de slotfase een vrije trap knap in de linkerhoek krulde.

Bij de bezoekers haalde Gilles Dewaele - woensdag in de wedstrijd tegen Lokeren vervangen met een hoofdletsel - de selectie niet. Op de rechtsbackpositie was Christoffer Remmer zijn logische vervanger.

Met een schot zorgde Jamal Aabbou na vier minuten voor de eerste dreiging. Aan de overkant waagde Kader Keita zijn kans. Zijn poging week af in hoekschop. In de zevende minuut kopte Igor Vetokele op de bovenkant van de lat. Sebastiaan Brebels joeg de bal ver over het doel. Het spel bleef goed over en weer gaan. Doelman Tomas Svedkauskas dook een bal van Christian Brüls uit zijn doel. Een egoïstische Abdoulie Sanyang besloot na een lange ren in het zijnet. Met een indraaiende hoekschop zette Brüls Svedkauskas in de twintigste minuut aan het werk.

De beste kans van de eerste helft viel in minuut 28. Sanyang probeerde Özer met een lobbal van dichtbij te verschalken, maar de Turkse doelman redde knap. Drie minuten voor de rust moet Özer opnieuw aan de bak. Hij stond pal op een schot van Samson. Meteen het einde van een aantrekkelijke eerste helft met twee ploegen die de kaart van de aanval trokken.

Westerlo lost Beerschot niet: Brüls trekt Kemphanen met magistrale vrije trap in Lommel over de streep
Foto: BELGA

Grimmige tweede helft

Na de rust werd het spel grimmiger en zenuwachtiger. Westerlo ging, zoals eerder dit seizoen, gebukt onder de stress. Het kreeg nauwelijks nog een deftige aanval in elkaar geknutseld en het was opletten voor de snelle counters van de thuisploeg. Christian Brüls zakte weg en Kurt Abrahams kwam weinig in het stuk voor.

Halfweg de tweede helft ranselde Özer een stevige kopbal van Glenn Neven uit zijn doel. De tijd tikte ongenadig weg voor de bezoekers. Een moegestreden Stephen Buyl, die ook flirtte met een tweede gele kaart, werd vervangen door de Turkse winteraanwinst Baris Alici. Ruim tien minuten later moest Van Den Bogaert groggy van het veld. Het venijn zat echter in de staart voor de Limburgers. Vanop twintig meter zette Brüls zich achter een vrijschop. Met zijn rechter krulde hij de bal mooi in de linkerhoek voorbij een kansloze Svedkauskas. Westerlo hield stand en blijft samen met Beerschot aan de leiding in de tweede periode.

  • LOMMEL: Svedkauskas, Hendrickx, Neven, Bitsindou, Khammas, Sanyang, Henkens, Brebels, Thordarsson, Aabbou, Samson
  • WESTERLO: Özer, Remmer, Biset, Soumah, Van Den Bogaert, Abrahams, Keita, Brüls, Van Eenoo, Buyl, Vetokele
  • VERVANGINGEN: 69’ Buyl door Alici, 78’ Aabbou door Vachiberadze, 80’ Van Den Bogaert door Janssens, 81’ Henskens door Ippel, 90’ Brüls door Ghandri
  • DOELPUNT: 85’ Brüls 0-1
  • GELE KAARTEN: 49’ Keita, 65’ Buyl
  • SCHEIDSRECHTER: Smet
  • TOESCHOUWERS: 2.500
Westerlo lost Beerschot niet: Brüls trekt Kemphanen met magistrale vrije trap in Lommel over de streep
Foto: BELGA
Meer voetbalnieuws