Treinverkeer opnieuw mogelijk in haven: spoorweg sneller dan verwacht hersteld na botsing

Het goederentreinverkeer in de haven van Antwerpen is weer mogelijk na een botsing tussen een goederentrein en een losse locomotief eerder deze maand. Dat laat Infrabel zaterdag weten.

LEES OOK: Locomotief en goederentrein botsen net voor Antigoontunnel: veel hinder voor goederenverkeer

De botsing gebeurde op een goederenspoorlijn nabij de Liefkenshoekspoortunnel, een belangrijke cargoverbinding voor de haven van Antwerpen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag om 1u zijn de herstellingswerken op die lijn afgerond, meldt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. “De inschatting was eerst om pas tegen het einde van dit weekend – zondagavond of maandagochtend – alles hersteld te hebben, maar onze technische ploegen hebben in shifts dag en nacht doorgewerkt. Hierdoor zijn de infrastructuurwerken dus sneller afgerond. In totaal werden over een lengte van tweehonderd meter de beschadigde sporen, wissels, ballast, bovenleidingen, kabels, seinen hersteld of vernieuwd.”

Daardoor kan het treinverkeer opnieuw normaal rijden. Er geldt wel nog tot 1 maart een tijdelijke snelheidsbeperking tot veertig kilometer per uur om de herstelde sporen “in te rijden”. De toegelaten snelheid in die zone bedraagt normaal gezien negentig kilometer per uur.

Er loopt nog een onderzoek naar het treinongeval.

MEER OVER Haven Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio