De stad Mechelen investeert in een nieuw mobiel podium. © Leen Van de Sande

Organisatoren kunnen op beide oren slapen: nieuw mobiel podium op komst

Organisatoren van evenementen in Mechelen kunnen op hun beide oren slapen. De stad Mechelen investeert iets meer dan 100.000 euro in een groot nieuw mobiel podium. Het vorige werd om veiligheidsredenen buiten dienst gesteld.

Sven Van Haezendonck

“Er gebeurden geen ongelukken, maar na 22 jaar dienst had ons vorige podium zijn beste tijd gehad”, zegt Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Openbare Werken. Tijdens Maanrock afgelopen zomer had het grootste mobiele podium van de stad het begeven. “Onze mensen op het terrein hebben dat toen gelukkig tijdig opgemerkt. Herstellen was niet meer mogelijk”, luidt het.

Daardoor kon de stad tijdelijk enkel nog een kleiner podium uitlenen. Maar daar komt verandering in, want het stadsbestuur heeft de aankoop van een nieuw goedgekeurd. Een bedrijf uit Moeskroen mag het voor 102.598 euro leveren. Over een viertal maanden moet het klaar zijn, net op tijd voor de drukke zomermaanden.

“Het groot mobiel podium wordt 25 tot 30 keer per jaar ingezet, zowel voor evenementen van de stad zelf als voor externe organisaties. We vonden het dus belangrijk om op korte termijn een nieuw podium aan te schaffen, om deze service te kunnen blijven leveren”, legt Princen uit.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio