Dochter van Hollywood-journaliste mag beslissen wat er met fotoalbum gebeurt

Kringwinkel Opnieuw & Co in Mortsel wacht nog op een antwoord uit Californië om te bepalen wat er met het fotoalbum waarin Maria Snoeys-Lagler met tweehonderd Hollywoodsterren poseert moet gebeuren. “We vinden dat haar dochter Rita die beslissing moet nemen”, zegt Elisabeth Vermeulen, woordvoerder van Opnieuw & Co.

kma

Vrijdag kon u lezen hoe de mysterieuze dame Maria Snoeys-Lagler bleek te zijn. De naar Los Angeles uitgeweken Vlaamse was jarenlang lid van de Hollywood Foreign Press. Ze overleed in 2016 op 93-jarige leeftijd in Zwitserland.

Haar dochter Rita Radowicz (74) die in Danville (Californië) woont, liet donderdagavond weten dat ze geen flauw benul heeft hoe het fotoalbum in een kringwinkel in Mortsel verzeild is geraakt. “Dat blijft ook voor ons een groot raadsel”, zegt Elisabeth Vermeulen. “De hypothese dat het album bij een onlangs overleden kozijn of nicht zat, blijft het meest aannemelijk.”

LEES OOK: Dochter Hollywood-journaliste Maria Snoeys-Lagler: “Tot een paar jaar voor haar dood is ze sterren blijven ontmoeten”

Vrijdag meldden zich wel nog enkele nichten van Maria telefonisch bij Opnieuw & Co die het fotoalbum wilden ‘adopteren’ zodat het niet vernietigd wordt, hetgeen normaal met persoonlijke foto’s gebeurt. “Maar wij vinden dat alleen haar dochter die beslissing kan nemen en stelden haar per mail de vraag of ze graag heeft dat we het naar de Verenigde Staten opsturen, of aan familie hier moeten geven”, zegt Vermeulen.

“Vermoedelijk door het tijdsverschil kregen we nog geen antwoord. Een leuk neveneffect van heel dit verhaal is dat een Vlaamse nicht van Maria gezegd heeft dat ze graag weer de verwaterde familiecontacten met Maria’s tak in Amerika wil aanhalen.”

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio