Antwerps bedrijf voorziet ruimtestation ISS van snellere internetverbinding

Foto: AFP

Antwerps bedrijf voorziet ruimtestation ISS van snellere internetverbinding

Print
Antwerpen -

Het bedrijf Antwerp Space laat vrijdagavond voor het eerst een instrument de ruimte insturen. Het gaat om een geavanceerde modem die snellere communicatie tussen het internationale ruimtestation ISS en de aarde mogelijk maakt. In de toekomst wil het bedrijf de technologie ook op globale schaal toepassen.

Vrijdagavond wordt voor het eerst een instrument vervaardigd door Antwerp Space de ruimte in gelanceerd. Het betreft de Antwerp Space modem aan boord van een Antares raket van Northrop Grumman, die vertrekt vanuit NASA’s Wallops Flight Facility in Virginia. De modem vliegt met andere hardware voor het station en bevoorrading voor de crew.

De geavanceerde modem maakt snellere communicatie tussen het ISS en de aarde mogelijk via het Europese satellietsysteem EDRS. Het toestel is geïntegreerd in de Ka-Band Data Relay terminal van het bedrijf MDA die in april zal worden gemonteerd op de ESA Colombus module van het ISS.

Antwerp Space wil de modem niet enkel inzetten op de markt van de ruimtevaart. “We kijken ernaar uit deze nieuwe modem technologie in de toekomst op globale schaal toe te passen en zo de institutionele en commerciële markt aan te spreken”, zegt managing director Koen Puimège.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio