De trouwzaal in het stadhuis van Mechelen. © Sven Van Haezendonck

Mechelaars kunnen in stadhuis trouwen op hun favoriete muziek

De stad Mechelen lanceert op deze Valentijn een nieuwigheid. Liefdesparen kunnen voortaan kiezen welke muziek er speelt als ze trouwen in het stadhuis.

Sven Van Haezendonck

Mechelaars met trouwplannen kunnen voortaan hun persoonlijke muziekkeuze doorgeven aan de burgerlijke stand. De stad investeert in een nieuwe geluidsinstallatie voor de trouwzaal. “Het gaat tenslotte over een van de mooiere dagen uit het leven van een mens, die vanaf nu begeleid kan worden met muziek waar misschien een persoonlijke herinnering of anekdote aan vasthangt. Dat maakt het hele gebeuren toch nog warmer”, vertelt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van Burgerzaken.

Bij de aangifte van het huwelijk aan het loket burgerzaken vraagt de ambtenaar welke muziekvoorkeur de verloofden hebben. De muziek haalt de stad van de streamingdienst Spotify. Voor koppels die geen keuze doorgeven, blijft de klassieke afspeellijst bestaan. Ze krijgen standaard de handleiding mee om een afspeellijst aan te maken, moesten ze zich toch nog bedenken. “Zo kunnen koppels makkelijk van thuis uit een afspeellijst samenstellen voor hun hoogdag”, zegt Vanmarcke.

De definitieve muziekkeuze wordt per e-mail verstuurd aan burgerlijkestand@mechelen.be, ten laatste twee weken voor de huwelijksdatum. Het koppel is zelf verantwoordelijk voor het opmaken en updaten van de afspeellijst.

www.mechelen.be/prod-huwelijksaangifte

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio