© Gert Cools

Dubbele drugsactie op school: positief resultaat bij 25 leerlingen

De lokale politie heeft in samenwerking met de schooldirectie twee preventieve drugsacties georganiseerd in het secundair onderwijs GO! Geel. De drugshonden reageerden positief bij 25 leerlingen.

mph

“Of er in die gevallen ook effectief sprake is van drugsbezit of -gebruik is niet noodzakelijk zo, maar het wordt wel verder onderzocht”, weet korpschef Dirk Van Aerschot van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. De politie geeft over eventuele vondsten geen verdere details vrij. Tijdens de controle werden de schooltassen, lockers en kledij van in totaal 215 leerlingen en leerkrachten gecontroleerd. De politie zette hiervoor 14 medewerkers in, bijgestaan door twee agenten met drugshond van de federale politie.

© rr

“Het specifieke aan deze actie is dat we ze na korte tijd herhaald hebben”, weet hoofdinspecteur Dominic Verstappen. “Deze preventieve acties, die we netoverschrijdend doen, zijn al langer bekend. Ze kaderen in een sensibiliserend plan en vloeien zeker niet voort uit concrete problemen. Door snel op dezelfde plaats een nieuwe controle te organiseren willen we voorkomen dat jongeren, die dan misschien toch zin zouden hebben om met drugs op zak naar school te komen, gaan denken dat ze even gerust kunnen zijn omdat de controle achter de rug is.” Bij de eerste controle gaven de honden 17 verdachte situaties aan, bij de tweede nog 8, terwijl het aantal controles vergelijkbaar was.”

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio