De brandweer kreeg het vuur snel onder controle. © Theo Derkinderen

Veel rook bij brand in inkomhal appartement

Het heeft donderdag in de late namiddag gebrand in een inkomhal van een klein appartementsgebouw op het Oud-Sasplein in Willebroek. De brandweer was het vuur snel meester, maar de brand ging wel met heel wat rook gepaard.

tdk

De brand woedde in de inkomhal van een gebouw met twee flats en op het gelijkvloers een ijssalon. Bij aankomst van de brandweer waren er flink wat vlammen zichtbaar en steeg er ook heel veel rook op. “Uiteindelijk zijn we erin geslaagd om het vuur snel gedoofd te krijgen. In de inkomhal lag heel wat papier, karton maar ook andere zaken zoals dvd’s”, zegt brandweerofficier Jan Anné van hulpverleningszone Rivierenland.

De rook verspreidde zich niet alleen op het gelijkvloers, maar ook in de twee flats erboven. “De bewoners zijn preventief naar buiten gebracht”, legt Anné uit. “Eén persoon had wat rook ingeademd en kreeg zuurstof toegediend. Uiteindelijk moest er niemand naar het ziekenhuis.”

Oorzaak onduidelijk

Voorlopig is het nog onduidelijk hoe de brand kon ontstaan. In de hal stond ook een elektrische fiets. Volgens de bewoners is het onmogelijk dat het vuur daar is ontstaan want de batterij van de fiets lag in een van de appartementen.

Nadat de brandweer alle ruimtes in het gebouw grondig had verlucht, mocht iedereen terug naar binnen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio