De kap van bomen voor het fietspad zorgde eind 2018 voor protest. © rr

Stad komt buurt tegemoet: plannen fietspad op Winketkaai aangepast om bomen te sparen

De werkzaamheden voor de aanleg van een nieuw fietspad aan sporthal Winketkaai in Mechelen vatten maandag opnieuw aan. Na buurtprotest heeft het stadsbestuur de plannen grondig aangepast om bomen te sparen.

svh

Eind 2018 legde de stad de werkzaamheden voor het nieuwe fietspad in de Polderstraat en de Winketkaai stil na protest. Buurtbewoners pikten het niet dat er bomen voor werden gekapt. Na overleg met de buurt liet de stad een aangepast ontwerp opmaken. Zeven bomen die oorspronkelijk moesten wijken, kunnen nu toch blijven staan en krijgen het gezelschap van vijf nieuwe bomen.”

Het fietspad zelf maakt nu een golvende beweging over het plein, ver genoeg weg van de boomwortels, om zo te voorkomen dat het wegdek wordt beschadigd wordt en om de bomen zelf gezond te houden”, zegt Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Openbare Werken. De aanleg duurt zes weken en kost de stad 143.000 euro. Aansluitend wordt het voetpad in de Winketkaai tussen de parkeerplaatsen de Dijle omgevormd tot fietspad.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio