Malinwa klopt Anderlecht en hoeft zijn PO1-ambities nog niet op te bergen

Print
KV Mechelen weet weer wat winnen is. Na vier nederlagen op rij vloerden de Kakkers in eigen huis Anderlecht. Sleutelmoment was de uitsluiting van Doku vlak voor rust. Vervolgens buitte Malinwa de man-meersituatie perfect uit. Met dank aan een pareltje van Hairemans en het eerste doelpunt van de oersterke Vranckx. KV doet nog mee voor de top zes. Paars-wit richt zijn blik al wat meer op Play-off 2.

Voor de komst van Anderlecht voerde Vrancken één noodgedwongen wissel door. Aanvoerder Kaya ontbrak. Van Damme, terug uit schorsing, kwam in de ploeg. Hierdoor schoof Hairemans op naar de rechterflank en mocht vooral Vranckx zich een rij hoger uitleven. Bij Anderlecht zoals verwacht drie nieuwe namen in de basis: Kompany, Cobbaut en Joveljic. Colassin, de revelatie van de jongste speeldagen, liet zijn geteisterde enkel opereren.

Sterke Vranckx

De openingsfase was zoals wel vaker Achter de Kazerne opwindend. Joveljic had al na 4 minuten de 0-1 aan de voet na balverlies van Van Damme, maar duwde het leer rakelings naast. Van Damme krabde terecht even door zijn haar.

De thuisploeg reageerde met een schot van Schoofs op Kompany, en een slecht uitgespeelde aanval na een goede balverovering van Vranckx. De tiener speelde zijn beste wedstrijd voor Geel-Rood. Het jeugdproduct zat er vaak kort op, en incasseerde daarbij ook een stevige tik van Doku. Geel was diens deel, een voorbode voor een latere uitsluiting.

Afgekeurde 0-1

Halverwege de eerste periode schrok plots íédereen na een splijtende Brusselse aanval. Murillo zette voor, Vlap duwde met een volley knap binnen. Een doelpunt zoals drie weken geleden uit bij Cercle Brugge. Alleen ging het feestje nu wegens buitenspel niet door. Na de afgekeurde 0-1 daalde het niveau. Pas met de rust in zicht volgden nog enkele opflakkeringen. Bijker en Kabore testten met rechts de vuisten van Van Crombrugge. Die laatste had bij zijn schot ook het been van Luckassen mee. Hetzelfde kon gezegd worden van Doku, vlak voor het rustsignaal. De youngster zette een veel te wilde tackle in op Kabore. Niet slim met al een gele kaart op zak. Visser stuurde hem een minuut voor de rest naar binnen.

KV profiteert meteen

Mechelen profiteerde al na drie minuten van de man-meersituatie. Hairemans kreeg ruimte om uit te halen een deed dat op magistrale wijze. Van Crombrugge dook nog wel naar de hoek, maar tegen het harde schot van ‘Geofke Deurne-Noord’ kon hij niets beginnen. Malinwa kreeg vleugels en duwde paars-wit terug. Een plaatsbal van Storm vloog rakelings naast.

Zolang het 1-0 stond, bleven de bezoekers erin geloven. Zulj mikte een vrijschop nipt boven de kooi van Castro. Mechelen kon pas zegevieren bij de bevrijdende 2-0. Vranckx dook verschillende keren op in de zestien, maar telkens was het net niet. Tot in minuut 72. Vanuit de draai vloerde Vranckx Van Crombrugge. Een bekroning voor zijn sterke wedstrijd.

Kijken naar Genk

Anderlecht lag tegen het canvas. De Mechelse fans konden dan al een langgerekt feestje inzetten. Hun team nadert dankzij deze driepunter immers tot op één punt van nummer zes Genk, dat zondagavond Standard over de vloer krijgt. Voor Anderlecht wordt het al een huzarenstukje om nog Play-off 1 te halen.

Meer voetbalnieuws