Links: een deel van de gestolen juwelen. Rechts: de bewuste juwelier in de Pelikaanstraat © rr

Juwelier Pelikaanstraat en drie koeriers gearresteerd die gestolen juwelen verkochten

Vorige week zijn drie koeriers en een uitbater van een juwelenwinkel in de Pelikaanstraat gearresteerd. Ze zouden een rol gespeeld hebben in een buitenlandse organisatie die goud, juwelen en uurwerken stal in Frankrijk en ze verkocht in Antwerpen. De vier hadden een halve kilogram aan goud bij zich.

jtp

Het Franse onderzoek begon in maart 2019. Verschillende Albanese criminele verenigingen pleegden ononderbroken inbraken in woningen in en rond het 20ste arrondissement van Parijs.

Uit dat onderzoek bleek dat één of meer koeriers wekelijks grote hoeveelheden goud, waardevolle juwelen en uurwerken naar Antwerpen brachten en die verkocht werden in juwelierswinkel ‘Michel’ in de Pelikaanstraat.

Op 5 februari arresteerde de Federale Gerechtelijke Politie en de lokale politie in Antwerpen daar drie koeriers (48, 60 en 67 jaar) en Nugzar M., de 61-jarige uitbater van de winkel. “Ze hadden een halve kilogram aan goud bij zich, goed voor een waarde van ongeveer 20.000 euro. Ten slotte werden nog twee illegale werknemers aangetroffen”, aldus het parket.

De juwelier is heel gekend bij de politie en het gerecht. Hij werd met één van de koeriers voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout met het oog op de uitvoering van het Europees aanhoudingsbevel van Frankrijk.

In 2019 werd een vereniging van Roma in de Auvergne in beeld gebracht door de recherche van Clermont-Ferrand. Die bende opereerde op dezelfde manier en bracht eveneens gestolen juwelen en goud naar twee juwelenwinkels in Antwerpen.

© GENDARMERIE NATIONALE

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio