De gemeente Ranst krijgt 335.000 euro voor de aanleg van fietspaden op de Van Den Nestlaan. © Sylvain Liekens

Provincie investeert in 14 kilometer extra fietspad

De provincie Antwerpen subsidieert voor 2,4 miljoen euro in bijna veertien kilometer nieuw of vernieuwde fietspaden. Het gaat om nieuwe fietsinfrastructuur in onder meer Ranst, Nijlen, Herentals en Antwerpen.

svw

Gemeenten kunnen bij de provincie subsidies aanvragen voor de aanleg en verbetering van hun fietsinfrastructuur op het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk. De deputatie keurde nu dertien aanvragen goed, een investering van 2,4 miljoen euro.

“Zo krijgt de gemeente Ranst 335.000 euro voor de aanleg van fietspaden op de Van Den Nestlaan”, zegt Luk Lemmens (N-VA), gedeputeerde voor Mobiliteit. “Ook de gemeente Nijlen mag rekenen op meer dan 300.000 euro voor de aanleg van fietspaden op de Berlaarsesteenweg, net zoals Schelle 266.000 euro krijgt voor de aanleg van fietspaden in de Steenwinkelstraat.”

Andere steden en gemeenten die financiële steun krijgen zijn Kasterlee, Heist-op-den-Berg, Aartselaar, Hove, Zwijndrecht, Berlaar, Herentals en Antwerpen.

In 2021 plant de provincie Antwerpen 3,5 miljoen euro voor de aanleg van fietspaden op het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk. Dit bedrag stijgt jaarlijks, wat neerkomt op een investering van 27 miljoen euro op zes jaar tijd.

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen