Glazenwasser herinnert zich weinig bij reconstructies twee moorden uit jaren 90

Foto: rr

Glazenwasser herinnert zich weinig bij reconstructies twee moorden uit jaren 90

Print
Antwerpen / Ranst -

In het opleidingscentrum voor hulpdiensten Campus Vesta in Ranst hebben donderdagmorgen de reconstructies plaatsgevonden van de moorden op Eve Poppe (38) en Maria Van den Reeck (46). Verdachte Stephaan Du Lion (55) kreeg de kans om te tonen hoe hij de feiten gepleegd had, maar verklaarde zich dat niet meer te kunnen herinneren.

De glazenwasser uit Deurne wordt verdacht van vier moorden in de jaren 90, die hij intussen allemaal bekend heeft. Eerder werden al reconstructies georganiseerd van de moorden op Lutgarda Bogaerts (28) en Ariane Mazijn (30). Du Lion herinnerde zich nog op welke locatie hij Bogaerts van haar fiets had gesleurd langs het jaagpad aan het Albertkanaal en hoe de meubels in het appartement van Mazijn stonden. Maar de eigenlijke moorden kon hij zich niet meer herinneren.

De reconstructies van donderdag verliepen niet veel beter. In een loods van Campus Vesta waren de appartementen van slachtoffers Eve Poppe en Maria Van den Reeck nagebouwd. Du Lion kon zich nog wel bepaalde details herinneren, maar hoe hij de vrouwen gedood had, was hij vergeten.

“Hij heeft de feiten weggeduwd, omdat hij anders waarschijnlijk niet meer verder kon met zijn leven. Het is voor hem onmogelijk om die herinneringen terug op te roepen. Hij vraagt hulp om zich de feiten toch te herinneren, want voor hem is dit ook frustrerend”, zegt zijn advocaat Christian Clement.

Ook al kampt Du Lion met geheugenverlies, toch blijft een reconstructie volgens het parket zinvol. “Het is belangrijk dat hij de kans krijgt om zijn versie te geven”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio