Dit zijn de hoogtepunten van de modeweek in New York

Nu New York Fashion Week afgerond is, en het volledige modecircus zich naar Londen verplaatst, is het hoog tijd voor de hoogtepunten van de New Yorkse modeweek. Zo is het niet langer allemaal roze dat de klok slaat, maar mosgroen en ook met volume, capes en sluiers zit je goed.

VVA

Een portie drama wordt op de catwalk altijd positief onthaald. Tijdens de New Yorkse modeweek uitte zich dat in grootse volumes. Hoe groter, hoe beter. En dat gold vooral voor de volumineuze pofrokken bij Oscar de la Renta, de lagen opeengestapelde ruches bij Carolina Herrera en de kunstzinnige vormen bij Christian Siriano.

© Catwalk Pictures

Weinig bloot te zien tijdens de voorstelling van de wintercollecties, tenzij hier en daar een ontblote schouder, zoals bij Carolina Herrera, Proenza Schouler en Monse, of compleet ontblote schouders, zoals bij Gabriela Hearst of Marc Jacobs.

© Catwalk Pictures

Celebrities op de catwalk zijn allesbehalve een nieuwigheid, maar ze zorgen telkens wel voor de nodige persbelangstelling. Ook Marc Jacobs paste dit sluwe trucje toe en liet Miley Cyrus in zijn show debuteren naast de crème de la crème van de modellenwereld, zoals Karlie Kloss, Kendall Jenner, Kaia Gerber, Bella Hadid, Gigi Hadid ...

© Catwalk Pictures

Terugkeren naar de goeie, ouwe tijd. Daar houden de modehuizen wel van. Voor het komende winterseizoen wordt er volop geknipoogd naar de ‘seventies’, met felle kleuren, jumpsuits, bloemenprints, lange jurken, plateauzolen ...

© Catwalk Pictures

Mag er nog wat meer kostuumdrama zijn? Ook de capes maakten een opvallende comeback op de New Yorkse catwalks. En dat is niet echt zo verwonderlijk. De ene winter zijn ze er wel, de andere winter dan weer niet. Nu nog even afwachten of ze ook tijdens de modeweken in Parijs, Milaan en Londen massaal opduiken.

© Catwalk Pictures

Dat roze momenteel de internationale rode lopers en het New Yorkse straatbeeld bepaalt, is duidelijk. En hoewel de kleur ook volgende winter nog hier en daar aanwezig lijkt te zijn, was vooral mosgroen de dominante factor op de catwalk.

© Catwalk Pictures

Diende de historische kaskraker ‘Little Women’ als inspiratiebron voor de modehuizen? Zo te zien wel. Hier en daar bevatten de collecties voor de komende winter duidelijke referenties naar de Victoriaanse mode met de karakteristieke strakke tailles, de driehoekige lijfjes, de lange rokken met ruches en stroken, het gebruik van zedig kant ...

© Catwalk Pictures

Geen bucket hat, geen pouch bag. Het populairste accessoire op de New Yorkse catwalk was ongetwijfeld de sluier. En niet enkel voor bruidjes. Gespot bij Brock Collection, Rodarte, Christopher Rogers en Carolina Herrera.

© Catwalk Pictures

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode & Beauty