© AFP

Ajax en Chelsea bereiken akkoord over transfer van topspeler Ziyech

Ajax heeft een akkoord bereikt met Chelsea over de transfer van Hakim Ziyech naar de Engelse club. Dat heeft het Nederlandse team donderdag laten weten. De overgang is met ingang van komend seizoen, vanaf 1 juli 2020.

Maarten Delvaux

De clubs zijn een transfersom van 40 miljoen euro overeengekomen, die middels variabelen kan oplopen tot 44 miljoen. Het huidige contract van de aanvallende middenvelder bij Ajax loopt nog tot en met 30 juni 2022.

De 26-jarige Ziyech maakte in september 2016 zijn debuut voor Ajax in de Eredivisie-wedstrijd tegen Vitesse (1-0-winst). De Marokkaanse international (32 caps, 12 doelpunten) speelde tot nu toe 160 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en maakte daarin 48 doelpunten. Hij was ook goed voor 82 assists. Ajax plukte hem in 2016 weg bij FC Twente, waar hij tussen 2014 en 2016 actief was. Daarvoor brak hij door bij sc Heerenveen.

Met Ajax won Ziyech dit seizoen de Nederlandse supercup. Vorig seizoen werd hij met Ajax kampioen van Nederland en won hij tevens de KNVB-beker. De aanvallende middenvelder maakte met het Amsterdamse team toen ook indruk in de Champions League. In 2018 werd Ziyech uitgeroepen tot Nederlands voetballer van het jaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws