Tien dagen na faillissement CG Power Systems: “Pas begin maart duidelijkheid over een overnemer”

Foto: Dirk Vertommen

Tien dagen na faillissement CG Power Systems: “Pas begin maart duidelijkheid over een overnemer”

Print
Mechelen -

Er zijn verregaande gesprekken over een gedeeltelijke overname van CG Power Systems in Mechelen. Dat heeft Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) meegedeeld. Maar een overnemer zal wellicht pas begin maart worden gevonden. Begin deze maand ging de fabrikant van transformatoren failliet.

In de fabriek in Mechelen-Noord verloren tien dagen geleden 450 mensen hun baan. Sindsdien hopen curatoren zo snel mogelijk een kandidaat-overnemer te vinden. “Op mijn vraag in de commissie werk van het Vlaams Parlement antwoordde minister Crevits dat er verregaande gesprekken zijn voor een gedeeltelijke overname”, zegt Vlaams Parlementslid Tom Ongena (Open Vld).

Als er een businessplan is, zal de Vlaamse regering dat ook steunen. “De VDAB is ook al sinds vorige week actief om de getroffen werknemers te begeleiden”, zegt Ongena nog. Volgens minister Crevits betaalt de VDAB de kosten voor de opleidingen die nodig zijn, en bekijkt de VDAB samen met het outplacementkantoor hoe de getroffen werknemers terechtkunnen in andere ondernemingen die ongeveer hetzelfde soort jobs aanbieden.

Crevits zegt ook dat de Vlaamse regering bij een doorstart de financiering van het bedrijf kan ondersteunen met waarborgen. Dat gebeurt via Gigarant, een onderdeel van de Participatiemaatschappij Vlaanderen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio