De feiten speelden zich af in dancing Carré in Willebroek.

De feiten speelden zich af in dancing Carré in Willebroek. © © Alexander Meeus

Werkstraf en fikse schadevergoeding voor uithaal met glas in dancing

De rechtbank in Mechelen heeft een 28-jarige man uit Boom veroordeeld tot een werkstraf van 200 uur omdat hij met een glas gooide in dancing Carré. Daarbij raakte het slachtoffer ernstig gewond.

tdk

De feiten speelden zich af op 10 april 2014. Toen ontstond er een schermutseling in dancing Carré. Het veiligheidspersoneel kwam tussen en vroeg enkele mensen om de zaak te verlaten. Op dat moment kreeg één van hen een glas in het gezicht gegooid. Het slachtoffer liep ernstige letsels op bij het voorval.

Vrienden van het slachtoffer konden een foto maken van het gezelschap van waaruit het glas werd gegooid. Drie mannen stonden een tijdje geleden terecht. Twee van hen werden vrijgesproken, wegens gebrek aan bewijzen. Smail T. uit Boom liet toen verstek gaan en werd veroordeeld tot vier jaar cel. De man tekende nu verzet aan en daarom werd de zaak opnieuw behandeld door de rechtbank. Er werd opnieuw vier jaar cel gevorderd.

Advocaat David Thoeng vroeg de vrijspraak voor de beklaagde. “Omdat hij het eenvoudigweg niet gedaan heeft”, klonk het.

De drie rechters van de correctionele rechtbank vonden wel voldoende bewijzen tegen de man. Een celstraf werd er niet opgelegd, maar wel een werkstraf. Aan de burgerlijke partij moet ruim 30.000 euro schadevergoeding worden betaald.

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio