Bezos met zijn vriendin Lauren Sanchez.

Bezos met zijn vriendin Lauren Sanchez. © AP

Rijkste man op aarde Jeff Bezos koopt duurste villa ooit in LA

Oprichter en topman van het internetbedrijf Amazon Jeff Bezos heeft zich in Beverly Hills, in het Amerikaanse Los Angeles, een nieuw optrekje aangeschaft voor zo’n 165 miljoen dollar. Dat is omgerekend 151 miljoen euro en een record voor de stad.

adb

Volgens de Wall Street Journal kocht Bezos de villa op een domein van 36.000 vierkante meter van de zakenman David Geffen, met wie hij bevriend is. Die had het eigendom op zijn beurt in de jaren negentig voor 47,5 miljoen dollar op de kop getikt, aldus nog de krant. Het pand werd oorspronkelijk in de jaren 1930 gebouwd voor filmmagnaat Jack Warner, van Warner Bros Studios.

165 miljoen dollar is het meeste dat ooit betaald werd voor een woning voor één familie in de regio LA, aldus de Wall Street Journal.

Volgens een artikel in het archief van Architectural Digest is het huis ruim 1.200 vierkante meter groot en omvat het domein daarnaast ruime terrassen en tuinen, twee gastverblijven, drie serres, een tennisveld, zwembad, golfterrein en motorbaan met garage en tankstation. Naar verluidt bevat het huis de houten vloer waarop Napoleon zijn Joséphine ten huwelijk vroeg. Bekijk hier enkele foto’s.

Vriendin/minnares

Bezos is, zelfs na zijn recente scheiding, nog steeds de rijkste man op aarde met een vermogen van 131 miljard dollar. Hij zou volgens de New York Post al een tijdje op huizenjacht geweest zijn met zijn nieuwe vriendin Lauren Sanchez – de vrouw met wie hij een affaire zou gehad hebben die tot het einde van zijn huwelijk leidde.

LEES OOK. Elk zijn reden om Bezos te kijk te zetten: het verhaal achter het lek lijkt sappiger dan het gelekte verhaal zelf (+)

Beverly Hills ligt vlak bij Hollywood, en is als woonplaats erg geliefd bij filmsterren en andere beroemdheden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

NIET TE MISSEN