Soulsister treedt stiekem op in Turnhout: try-out voor nieuwe tournee

Foto: Mon JOOSTEN

Soulsister treedt stiekem op in Turnhout: try-out voor nieuwe tournee

Print
/ Turnhout -

Hoog muzikaal bezoek woensdagavond in Het Keizershof in Turnhout. In de helemaal volgelopen brasserie kwamen Paul Michiels en Jan Leyers warmdraaien voor hun nakende jubileumtournee met Soulsister.

Die tournee zal de makers van The Way to Your Heart, Tell Me What It Takes en talloze andere Belpophits vanaf volgende maand langs de grootste steden van het land voeren. In Turnhout verscheen Soulsister niet in vol ornaat, maar in een compacte bezetting.

Het selecte publiek, vooral trouwe klanten die discreet over het geheime concert waren getipt, genoot met volle teugen. “Wij zijn als oude grasmaaiers die na de winter weer buiten worden gerold”, grapte Leyers in Het Keizershof, dat Soulsister ook vier jaar geleden al eens stiekem te gast had.

Begin juni organiseren de uitbaters op het Kasteelplein de tweede editie van hun driedaags festival Summer Sessions. “De ticketverkoop voor het namiddagconcert van #LikeMe loopt alvast als een trein. Volgende week onthullen we meer namen”, verklapt uitbater Wlad Pokoïk. Of Soulsister daar ook bij is, laat hij in het midden.

Op 8 maart zakt die groep wel opnieuw naar de Kempen af, dan voor een laatste try-out in zaal Lux in Herenthout. Ook dat concert is uitverkocht.

Op 19 maart wordt Soulsister opgenomen in De Eregalerij van Radio 2 en Sabam for Culture. Daarmee zien Paul Michiels en Jan Leyers zich bekroond “voor hun grote betekenis voor en invloed op de Vlaamse muziek”.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio