Giants klimt naar tweede plaats na ruime zege tegen Luik

Sanders gaat zijn kans bij zijn wederoptreden. Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Giants klimt naar tweede plaats na ruime zege tegen Luik

Print

Geen problemen voor Telenet Giants Antwerp in de inhaalwedstrijd tegen Luik. De Sinjoren wonnen met afgetekende cijfers (92-46) van de rode lantaarn en klimmen naar de tweede stek. Vic Sanders maakte een heerlijk wederoptreden. De Giants tankten vooral vertrouwen voor de topper van zondag tegen Charleroi.

Telenet Giants Antwerp was tegen een wederom zwak Luik, zonder Brieuc Lemaire, superieur, zag ook ex-coach Roel Moors in de tribune. Wat de meerwaarde van de Waalse ploeg nog is voor de EuroMillions League, wordt hoe langer hoe meer een groot vraagteken. Alle respect voor coach Sacha Massot en zijn op Milos Bojovic na Belgische selectie, maar dit is geen toegevoegde waarde meer in het Belgische profbasketbal.

Voor Telenet Giants Antwerp - zonder Ibrahima Fall-Faye (kuit) en Hans Vanwijn (rug) - kwam deze ‘oefenpartij’ na een Europese en Belgische nederlaag wel op het ideale ogenblik. Vic Sanders kon na twee maanden afwezigheid wegens een knieblessure minuten sprokkelen, en de youngsters kwamen ook veelvuldig in actie.

Dennis Donkor zat lekker in de partij en leidde met vijf opeenvolgende bommen de Giants naar een 27-12-bonus. Luik maakte niets klaar en via ook Vrenz Bleijenbergh, Stephaun Branch en Luka Rupnik ging het naar 56-25 halfweg.

Ook in het derde kwart bleven de Giants driepunters droppen en ging het via korven van Dave Duzinski naar 71-43. Het laatste schuifje was in een op Ladies Night lekker gevulde Lotto Arena louter voor de statistieken. Van 84-42 ging het na een swingende fastbreak en score van Niels De Ridder dan ook naar ruime winst.

Antwerp Giants: Branch 7, Van Den Eynde 11, Klassen 4, Donkor19, Sanders 6 , Bleienbergh 13, De Ridder 2, Rogiers 6, Kesteloot 7, Dudzinksi 7, Rupnik 10

Luik: Lambermont 0, Potier 2, Iarochevitch 6, Torreborre 7, L’Hoêst 8, Kohadja 8, Bojovic 13, Tetica 1

Kwarts: 27-12, 29-13, 15-9, 21-12

Meer basketbal