Zuster Lucy toost met familie en vrienden. © Chris Van Rompaey

Zuster Lucy viert honderdste verjaardag

Maria Wuyts, beter bekend als zuster Lucy, vierde woensdag in woonzorgcentrum Kloosterhof in Berlaar haar honderdste verjaardag.

Chris Van Rompaey

Zuster Lucy werd geboren in Langdorp, nu een deelgemeente van Aarschot, en groeide op in Begijnendijk. “Ze was de eerste van acht kinderen. Op jonge leeftijd moest ze al vechten voor haar gezondheid. Toen een ernstige ziekte haar velde, gaf de dokter haar weinig kans om te overleven. En toch werd ze honderd jaar”, zegt een van haar nichtjes.

Na mee voor haar zussen en broers te hebben gezorgd, besloot Maria Wuyts op 19-jarige leeftijd in te treden in het klooster van de Grauwzusters in Antwerpen. Ze kreeg er een verpleegstersopleiding en zette zich vervolgens meer dan 30 jaar in als thuisverpleegster. Nadien keerde ze terug naar het klooster, waar ze voor de zieke medezusters zorgde.

Sinds 2016 woont zuster Lucy in woonzorgcentrum Kloosterhof in Berlaar. “We leerden haar kennen als een heel zelfstandige vrouw, erg sociaal, en altijd klaar voor een babbeltje met de familie, medebewoners en medewerkers. Ze is zeer begaan, lief en vriendelijk. Maar vooral ook sterk. Het kraken van haar knieën hield haar niet tegen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. Toch eiste ook bij zuster Lucy de leeftijd zijn tol. Even waren we bang dat ze de leeftijd van honderd niet zou halen”, zegt directeur Ilse Prims.

Het verjaardagsfeestje werd bijgewoond door burgemeester Walter Horemans (CD&V), die enkele cadeaus meebracht: een foto van het koningspaar, enkele Berlaarse aankoopbons, pralines en andere lekkernijen.

.

MEER OVER Berlaar

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio