Marktkramers gaan op de vuist: 10 maanden cel geëist

Foto: Dirk Vertommen

Marktkramers gaan op de vuist: 10 maanden cel geëist

Print
Mechelen -

Een Mechelse marktkramer stond voor de correctionele rechtbank omdat hij een andere marktkramer te lijf was gegaan na een ruzie. Hij zou onder meer met een staaf van een kledingrek op het hoofd van het slachtoffer hebben geslagen.

De feiten speelden zich in juni 2018 af op de zaterdagmarkt in Mechelen. Er ontstond een ruzie tussen Abdelhamid T. en nog twee andere marktkramers. Daarbij zouden de slachtoffers klappen tegen het hoofd hebben gekregen en zou T. ook een staaf van een winkelrek hebben genomen en daarmee geslagen hebben. Het Openbaar Ministerie eiste tien maanden cel en een boete van 800 euro.

Advocaat Frédéric Thiebaut zei dat zijn cliënt en één van de slachtoffers al jaren buren zijn en dat de politie meermaals is moeten tussenkomen voor uit de hand gelopen ruzies. Het incident op de zaterdagmarkt ontstond kort nadat de vrije plaatsen werden verloot onder de aanwezige marktkramers en Abdelhamid naast zo’n plaats greep.

“Uitlokking of zelfverdediging”

“Wij vinden het enorm spijtig dat het parket geen bijkomend onderzoek heeft laten uitvoeren. Op de Grote Markt hangen camera’s. Die moeten gefilmd hebben wat er vlak voor en tijdens de feiten precies was gebeurd. Want voor het incident is mijn cliënt naar de tegenpartij gegaan om er bestelde goederen op te halen. Die kreeg hij niet mee en bovendien werd hij uitgelachen. Een politieman was vlakbij, het zou interessant zijn om aan hem te vragen wat hij gezien en gehoord heeft. Ook een getuige van de feiten zou kunnen ondervraagd worden op de zitting. Voor ons is hier minstens sprake van uitlokking of zelfverdediging.”

De rechter velt een vonnis op 11 maart.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio