© VUM

DISCUSSIE. Kindergeld afnemen van ouders jeugdcriminelen: terecht?

Kinderbijslag afnemen kan een hefboom zijn om jeugdcriminaliteit binnen het gezin aan te pakken. Dat is een voorstel van het Vlaams Belang en komt ter sprake nu cijfers aangeven dat jeugdcriminaliteit harder wordt en nog te vaak voorkomt.

ph

Het aandeel minderjarige daders van agressieve diefstallen in Antwerpen neemt toe. Bovendien zijn de daders steeds driester. Ook in Turnhout is dit fenomeen trouwens voelbaar. Er moet dus naar maatregelen worden gezocht.

Onze redacteur Dirk Hendrikx laat Nicole Langeveld aan het woord, experte bij het centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Zij heeft het onder andere over het voorstel van Vlaams Belang om bij jongerencriminaliteit ook het kindergeld af te nemen en zo de ouders voor hun verantwoordelijkheid te stellen. Ze vindt het geen goed idee.

Wat vind jij van dit voorstel? Is het schadelijk omdat het gezin er nog dieper door in de armoede wordt geduwd, zoals Langeveld zegt, of kan het een keerpunt zijn om de jongere weer op het rechte pad te trekken?

Discussieer mee via onderstaand invulformulier. Een aantal reacties wordt gebundeld in Gazet van Antwerpen.

MEER OVER Discussie

Nu in het nieuws