© ISOPIX

Na modeweken in China wordt nu ook die van Seoul afgeschaft uit angst voor coronavirus

De modeweken in Shanghai en Peking worden voor onbepaalde tijd uitgesteld, dat meldt modevakblad WWD. Oorzaak is de uitbraak van het coronavirus in die regio’s. Nu is ook bekend geraakt dat die van Seoul in Zuid-Korea helemaal wordt geschrapt.

flb

Shanghai Fashion Week zou op 26 maart van start gaan en de China Fashion Week in Peking zou van 25 tot 31 maart plaatsvinden, maar beide evenementen werden nu van de kalender geschrapt. Nieuwe data voor de modeshows werden nog niet bekendgemaakt, want naar verluidt zouden alle partijen nog met elkaar aan het onderhandelen zijn daarover.

De modeweek in Shanghai was de laatste jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste in de regio. Het kan onder meer rekenen op een sterke lichting van getalenteerde ontwerpers en de Chinezen geven steeds vaker meer geld uit aan mode. Het is bovendien de thuis van de grootste modebeurs in Azië waar jaarlijks 1.700 merken op afkomen.

Voorafgaand aan de modeweken in Shanghai en Peking zou er vanaf 17 tot 21 maart ook een plaatsvinden in Seoul, maar die werd nu van de kalender geschrapt. De organisatie nam die beslissing nadat heel wat designers zich al hadden teruggetrokken. Voor een nieuwe editie is het nog wachten tot oktober.

NIET TE MISSEN