©  Ikea

Ikea bant wegwerpplastic met Eva Mouton en komt met groene collectie

Ikea kondigt enkele maatregelen aan om veel minder plastic te gebruiken en zelfs wegwerpplastic helemaal te bannen. Het werkt daarvoor samen met Illustratrice Eva Mouton. Daarnaast komt er ook een collectie die vervaardigd wordt uit gerecycleerd plastic uit de Middellandse Zee.

flb

Sinds 1 januari vind je geen plastic wegwerpproducten meer in het assortiment en het restaurant bij Ikea. De ban vormt voor de Zweedse meubelgigant een belangrijke stap naar de doelstelling om tegen 2030 enkel gerecycleerd of hernieuwbaar plastic in het assortiment en verpakkingen te gebruiken.

“We willen bijdragen aan een wereld met minder afval door zelf iets te doen en ook mensen te inspireren. Wegwerpplastic bannen is een van de vele stappen die we nemen in de juiste richting”, zegt Caroline Gastaud, Sustainability Manager bij Ikea België.

Om die groene ambities voor 2030 in de verf te zetten, besloot de Belgische afdeling van Ikea om samen te werken met cartooniste Eva Mouton. In haar tekeningen vertaalt de illustratrice hoe het bedrijf duurzame oplossingen biedt voor het dagelijkse leven.

In april lanceert Ikea bovendien de Musselblomma-collectie bestaande uit gerecycleerd plastic uit de Middellandse Zee verzameld door Spaanse vissers. De collectie omvat een tote bag, twee kussenhoezen en een tafelkleed en werd ontworpen door de Spaanse designer Inma Bermudez die ook haar inspiratie uit de oceaan haalde.
Aangeboden door Het Nieuwsblad kortingscodes
De beste Ikea korting vind je op Het Nieuwsblad Kortingscodes >>NIET TE MISSEN